Káva

 

Arabská káva

je známá svojí pronikavou vůní i chutí. Turci zanechali v arabských zemích svůj způsob přípravy kávy a v současné době nazýváme takovou kávu jak tureckou, tak arabskou. V arabských zemích se můžeme setkat také s beduínským způsobem pití kávy. Takováto káva je o dost silnější než ta turecká a podává se v malém množství. Na dně malého šálku lze najít pouze jeden nebo dva doušky kávy výrazné chuti, která okamžitě člověka osvěží.                                                                                                                                                                                                                  

Plantážní káva    

pochází z regionu Chanchamayo a Cuzco, kde se pěstuje největší množství bio kávy na světě. Tato jedno druhová káva má jemnou kyselost a sladkou čistou chuť.                                                                                                                                                                                                               

Espresso

je jemně mletá pražená káva v množství 14g , upěchovaná silou 20 kg  a uvařená kávovarem prostřednictvím změkčenévody o teplotě 88-90 °C a pod tlakem 15 barů. Dobaprůtoku vody přes kávu by měla být v rozmezí 25 sekund, za kterou musí natéct 30 ml emulze. 

             

Cappuccino

je původem italský kávový nápoj, který se skládá z espressa 20-30ml, plnotučného mléka a mléčné pěny, které je na nápoji minimálně 1cm a maximálně 2cm.  

     

Latte Machiato

patří k oblíbeným kávovým nápojům. Porce espressa, horké mléko a mléčná pěna vytvářejí typické tři vrstvy charakteristické pro Latte Machiato.Elegantní vysoké sklnice dávají těmto vrstvám krásně vyniknout .K vysokým skleničkám samozřejmě patří dlouhé lžičky z ušlechtilé nerez oceli.Základem úspěchu při tvorbě Latte Machiato je správně našlehané mléko.  

              

Ledová káva je studenou variantou kávy, která je vyhledávaná převážně přes horké měsíce. Ingredience jsou stejné jako u běžné kávy jen s tím rozdílem, že tato kávaneprochází varem. Do této kávy můžeme přidat i kostky ledu či samotnou zmrzlinu(záleží na druhu dané kávy a také na chuti strávníka).     

             

Moccacino je teplý nápoj připravený smícháním čokoládového sirupu s menším množstvím espspresso (v poměru až 2:1) a doplněný obdobným množstvím napěněného mléka nebo šlehačky. Podává se zpravidla v šálku o objemu 150–250 ml.